اولین جلسه شورای عالی مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت (SDH ) با حضور اعضاء این شورا در سالن اجلاس این مرکز برگزار شد.
به گزارش وبدا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در این جلسه با بیان اینکه رسالت مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت این است که با انجام تحقیقات در عرصه جامعه و با مشارکت جامعه و تولید دانش مورد نیاز در حفظ و ارتقاء سلامت عمومی جامعه مشارکت نماید.
دکتر رضا احمدی، انجام پژوهش های کاربردی به منظور شناسایی مشکلات جامعه و ارائه راهکار جهت برطرف نمودن آن ها ، فراهم نمودن بستر مناسب آموزشی و پژوهشی جهت ارتقای کیفیت در کارهای تحقیقاتی، جلب مشارکت و حمایت سازمانها و رسانه های جمعی به منظور اجرای دستاوردهای پژوهش ¬های انجام شده و همکاری با سایر مراکز تحقیقاتی در جهت انجام پروژه های مختلف را از جمله اهداف راهاندازی این مرکز عنوان کرد.
وی با بیان اینکه امروزه با توجه به پیشرفتهای علم پزشکی عمده بیماریهای واگیردار کنترل شده و ما معمولا مرگ و میر ناتوانی ناشی از این بیماریها را کمتر می بینیم، تصریح کرد: عواملی همچون استرس، شغل، اعتیاد، فقر، غذا، تحصیلات و سواد بهداشتی، فعالیت اجتماعی و سبک زندگی از جمله تعیین کننده هاي اجتماعی سلامت هستند که به شدت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار میدهنند ، بنابر این وجود چنین مراکز و موسساتی که بتواند این تعیین کنندههای اجتماعی را شناسایی و در جهت برطرف نمودن آنها راهکارهای مناسب ارائه دهد ضروری به نظر میرسد.
وی با اشاره به نوپا بودن این مرکز، بر ضرورت استفاده از تجارب سایر مراکز و دانشگاهها و گسترش همکاریهای بین بخشی و بین دانشگاهی در اجرای طرحهای پژوهشی تاکید و خاطرنشان کرد: استفاده از توانمندیهای علمی و عملی همکاران در حوزههای مختلف و جلب مشارکت و حمایت سازمانهای مختلف و رسانههای جمعی در تقویت این مرکز نقش مهمی دارد.
در ادامه تمامی اعضاء ، نظرات و پیشنهادات خود را مطرح نمودند و ضمن بحث و تبادل نظر، نکاتی همچون توجه به این مرکز به عنوان یکی از مراکز تحقیقاتی سه گانه دانشگاه در راستای تشکیل پژوهشکده، لزوم تبادل فکری و تجربی با سایر بخش ها، اهمیت تعیین حدود تکالیف و انتظارات از اعضاء بطور روشن، انجام پژوهش های کاربردی، محلی و متناسب با نیازهای شهرستان به عنوان اولویت های پژوهشی و لزوم توجه به استفاده از نتایج پژوهش ها به منظور رفع مشکلات سلامتی و افزایش سطح سلامت مردم را مطرح نمودند و بر رفع مشکلات مرکز همچون تامین فضای فیزیکی مناسب، نیروی انسانی کافی و اعتبارات لازم تاکید کردند.
در ابتدای این جلسه، رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت ضمن تشریح تاریخچه برنامه استقرار نظام پایش عدالت در سلامت در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دلایل تاسیس مرکز، گزارشی از اقدامات انجام شده قبل و بعد از کسب موافقت اصولی و اهداف و برنامه های آینده مرکز ارائه نمود.
دکتر عالمی هدف از برگزاری این جلسه را ارائه گزارش اقدامات انجام شده و تبیین خط مشی ها و سیاستگزاریهای کلی مرکز عنوان کرد .